Kaša za zajtrk pekoča Kapha bio
Sestavine: proseni kosmiči*, riževi kosmiči*, kvinojini kosmiči*, suhe marelice 9%, datlji* 7,9%, jabolka* 6,8%, sončnična semena* 2,3%, mango* 1,8%, kurkuma*, ashvagandha*, ingver* 0,5%, pipali dolgi poper* 0,5%, cejlonski cimet*, črni poper*, čili*
* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037
Lahko vsebuje sledi glutena.
Priprava: 80 g kaše skuhajte s 300 ml vode, mleka ali rastlinskega napitka. Pokrijemo in na majhnem ognju pustimo vreti 5 minut, občasno premešamo. Pripravljeno!
Namig za tiste, ki hočete več: na koncu kuhanja lahko dodate sveže sadje (lahko narezane na majhne koščke oz naribano), da dobite sočno strukturo polnega okusa in zagotovo bo dodalo čar in dodatno hranljivost vašemu obroku.
Kapha tipom z mand agnijem (upočasnjenim metabolizmom) priporočamo, da ne dodajate preveč sladkorja, ghija in ne preveč vodenega sadja. Kapho balansiramo s suhim, grenkim in trpkim okusom, prav tako pekočim. Za kapho došo ne priporočamo pripravo z živalskim mlekom, niti jogurtom.
Če kaša ni prevroča, lahko dodate žličko medu.
Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1463kJ/346kcal; maščobe: 4g, od tega nasičene maščobne kisline: 0,8g, ogljikovi hidrati: 66g, od tega sladkor: 18g; vlaknine: 4,7g; beljakovine: 8,5g; sol: 0,03g
Uporabno najmanj do datuma na embalaži. Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija