fbpx

Tikka curry pasta bio 175g

3,99 z DDV

Znana tandoori curry pasta s finimi začimbami, kremastim kokosom in krompirjem za marinade ali pripravo majhnih kosov tofuja, panira, seitana ali mesa (tikka) v pečici.

Za pripravo okusnih curry jedi v originalnem indijskem slogu: zelenjavo ali meso s čebulo in svežim ingverjem na kratko prepražimo na gheeju, nato dodamo Cosmoveda Tikka Curry Paste (1-2 žlici na porcijo). Za večji okus marinirajte kose zelenjave, mesa ali tofuja v curry pasti čez noč. Postrezite z rižem. Indijski curry je pripravljen!

Po odprtju hranite na hladnem in porabite v 3-4 tednih.

 

Na zalogi

Šifra: 11884 Kategorije: , ,

Tikka curry pasta bio

 

Tikka curry pasta je mešanica začimb in številnih drugih sestavin, ki skupaj tvorijo gladko, pikantno pasto – uporabljajo se v ajurvedski, indijski in tajski kuhinji ter v najrazličnejših kuhinjah bližnjega in daljnega vzhoda. Tikka curry pasta je bogato aromatična rdeča pasta s tamarindom in koriandrom.

Uporaba: Tikka se nanaša na metodo kuhanja, pri kateri se kosi mesa nabodejo na nabodala, premažejo s pasto Tikka in pečejo na žaru – kot kebab. Najpogosteje se na ta način pripravlja piščanec, tofu, seitan, panir ali bela riba.

 

Sestavine: voda, paradižnikova mezga*, sončnično olje*, začimbe (koriander*, kumin*, kurkuma*, črni poper*, sladka paprika*, kardamom*, cimet*, komarček*, ingver*, čebula*, klinčki*, čili*, gorčična semena*, asafoetida*, grško seno*), rdeča leča* (Masoor dal), vinski kis*, kokosova krema*, ajurvedska kamena sol*, tamarind pasta*, surovi trsni sladkor*, ghee* (maslo)

* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-003

Opozorilo za alergike: vsebuje mleko in gorčična semena.

 

Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 591,5kJ/141,4kcal; maščobe: 11,1g, od tega nasičene maščobne kisline: 1,3g, ogljikovi hidrati: 6,6g, od tega sladkor: 0,9g; beljakovine: 2,7g;  sol: 3,3g

Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 2 tednih. Uporabno najmanj do datuma na embalaži.

Proizvajalec: Cosmoveda, Nemčija

 

Pasto lahko uporabite kot marinado ali jo dodate mesu ali zelenjavi med kuhanjem. Karijeve paste se razlikujejo po moči in okusu – začnite z blago različico, če niste prepričani, kako pekoč želite svoj kari, nato pa preprosto dodajte sesekljan svež čili, da po potrebi začinite svoj recept.

Uporaba: Za pripravo najrazličnejših karijev in pikantnih jedi. Dodajte 1 čajno žličko paste jedi, da jo poživite, ali zmešajte 1 čajno žličko z nekaj naravnega jogurta za okusno omako za pomakanje.