Kitchari z zelenjavo bio, idealno za Vata došo
Ajurvedska mešanica brez glutena à la India – hitra in enostavna priprava!
KItchari, z močnejšim in polnim okusom, ter začimbami, ki najbolj ustreza Vata doshi oz. Visham agni-ju (spremenljiv prebavni ogenj).
Sestavine: basmati riž* 47,1%, fižol mungo* 23,5%, kokos* 5,9%, paprika* 5,9%, grozdje*, datlji* 4,4%, paradižnik* 2,9%, brokoli* 2,9%, čebulica*, kurkuma*, kumin*, črni poper*, pippali* (dolgi poper), ingver*, koriander* * iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037
Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1429kJ/339kcal; maščobe: 5,4g, od tega nasičene maščobne kisline: 3,9g, ogljikovi hidrati: 56,9g, od tega sladkor: 4,5g; vlaknine: 10,1g; beljakovine: 12,6g; sol: 0,05g Uporabno najmanj do datuma na embalaži. Hranite v hladnem in suhem prostoru. Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija
Priprava: 80g pripravljene mešanice dajte v lonec, na kratko zavrite s 300 ml vode, pokrijte in pustite vreti 20 minut na majhnem ognju. Dodajte ghee ali olje po okusu in začinite s soljo. Za ljubitelje zelenjave: še posebej okusen s svežo špinačo ali brokolijem. Preprosto zavrite in kuhajte skupaj z mešanico.
Namig za kreativne: Kitcheri vam omogoča neskočno improvizacije in uporabo vaše kuharske domišljije. Poljubno lahko dodate še narezane bučke, korenček in drugo zelenjavo, celo testenine. Lahko ga dobro razkuhate, da dobite kašasto teksturo ali skuhate bolj redko, da dobite enoločnico ali celo juho. Lahko dodate kokosovo mleko, da dobite mlečno teksturo ali žlico smetane.
Nimate časa za kuhanje? Kitcheri enostavno zavrete, pustite vreti le nekaj minut in ga prelijte v termovko (ne termo posodo) in ta se bo v nekaj urah do vašega kosila sam razkuhal. Tako pripravljen obrok se šteje pod sveže pripravljen in ker ni oksidiran ni postan.
Naj vam tekne in poživi vaš vsak dan.