Trikatu mleti bio, 50g
Je mešanica ajurvedskih začimb, sestavljena iz treh začimbnih zelišč: Pippali, Maricha in Sunthi. Prevedeno iz sanskrta – dolg poper (Pippali), črni poper in ingver. Gre za tradicionalno mešanico pekočih začimb v ajurvedi, ki krepi prebavni ogenj (Agni) in čisti presnovne kanale. Te tri rastline imajo zelo močan okus (Rasa). Z vidika ajurvede zmanjšajo Vata in Kapha došo. Ni pa primeren za osebe s povišano Pitto.
Trikatu naj bi stimuliral tako dihalne poti kot prebavni sistem.
Uporaba Trikatu v prahu je zaradi ostrega okusa primeren pri kuhanju. Idealen kot sestavina za peko. Osebam z Kapha konstitucijo oz Kapha neravnovesjem s pomankanjem apetita, se priporoča uporaba z medom.
Namig: pri prebavnih težavah, kot so pomankanje apetita, vetrovi, napenjanje, občutek teže v želodcu, lena presnova itd, poskusite ščepec oz. cca 2g. raztopiti v cca. 1dcl – 1,5dcl vroče vode. Idealno je, da je voda prekuhana 10 – 15min. Pijte po požirkih tik pred, med in po obroku.
Ni primeren pri želodčnih težavah povezanih z kislino, refluksom, občutljivim želodcem, razdražljivim črevesjem. V primeru nelagodja se posvetujte z vašim ajurvedskim terapevtom.
Sestavine: črni poper*, dolgi poper*, ingver* *iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037 Uporabno najmanj do datuma na embalaži. Hranite v hladnem in suhem prostoru. Izvor: Kmetijstvo zunaj EU Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija