Kitchari rahlo pekoč, idealno za Kapha tip, bio
Ajurvedska mešanica brez glutena à la India – hitra in enostavna priprava!
KItchari, z bolj pikantim okusom, ter začimbami, ki najbolj ustreza Kapha doshi oz. Mand agni-ju (šibkem prebavnem ogenju in počasni presnovi). Ni najbolj priporočljiv za občutljive Pitte in občutljive želodce.
Sestavine: basmati riž* 55,8 %, fižol mungo* 27,9 %, paprika* 3,7 %, korenje* 3,7 %, paradižnik* 3,7 %, listi koriandra*, kurkuma*, koromač*, kumina*, ingver*, koriander*, čili* 0,3 %, pippali* (dolgi poper), črni poper*
* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037
brez glutena, vegansko
Priprava: 80g pripravljene mešanice dajte v ponev, na kratko zavremo s 300 ml vode, pokrijemo in pustimo vreti 20 minut na majhnem ognju. Dodajte ghee ali olje po okusu in začinite s soljo.
Za ljubitelje zelenjave: še posebej okusen s svežo špinačo ali brokolijem. Preprosto zavrite in kuhajte skupaj z mešanico.
Namig za kreativne: Kitcheri vam omogoča neskočno improvizacije in uporabo vaše kuharske domišljije. Poljubno lahko dodate še narezane bučke, bučo, idealno grenko, trpko zelenjavo, ali malo testenin. Lahko ga dobro razkuhate, da dobite kašasto teksturo ali skuhate bolj redko, da dobite enoločnico ali celo juho. Lahko dodate kokosovo mleko, da dobite mlečno teksturo ali žlico smetane.
Nimate časa za kuhanje? Kitcheri enostavno zavrete, pustite vreti le nekaj minut in ga prelijte v termovko (ne termo posodo) in ta se bo v nekaj urah do vašega kosila sam razkuhal. Tako pripravljen obrok se šteje pod sveže pripravljen in ker ni oksidiran ni postan.
Naj vam tekne in poživi vaš vsak dan.
Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1383kJ/327kcal; maščobe: 1,9g, od tega nasičene maščobne kisline: 0,3g, ogljikovi hidrati: 61,1g, od tega sladkor: 2g; vlaknine: 9,3g; beljakovine: 13,5g; sol: 0,05g
brez glutena, vegansko
Uporabno najmanj do datuma na embalaži.
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija