Bakren kozarec
Tamra jal – pitje vode iz bakrene posode – je starodavna ajurvedska praksa, ki naj bi uravnovesila vse tri doše in nahranila telo na nešteto načinov. Po ajurvedski modrosti pitna voda, shranjena v bakru:
- zagotavlja antioksidante, ki se borijo proti prostim radikalom;
- izboljšuje metabolizem;
- pomaga pri proizvodnji kolagena;
- krepi lase in nohte;
- podpira razvoj kosti in vezivnega tkiva;
- baker ima antiseptične lastnosti, ki pomagajo čistiti vodo, nevtralizirati toksine, hkrati pa ionizira in uravnava pH vode;
- Izdelano v Indiji. Brez kadmija in svinca: testirano za zagotavljanje varnosti.
Uporaba:
Za največje koristi: pred pitjem shranjujte čisto vodo sobne temperature (brez kakršnih koli drugih tekočin) v bakrenem kozarcu šest ur ali čez noč. Uživajte en kozarec zjutraj, ko se zbudite, in dva do tri kozarce čez dan. Vsak večer zamenjajte s svežo vodo. Za najboljše rezultate sledite trimesečni rutini in nato imejte en mesec premora.
Opomba: Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ne priporoča več kot 0,47 mg bakra na skodelico (2 mg na liter) vode. To zagotavlja, da dopustna zgornja raven vnosa 10 mg na dan ne bo presežena.
Navodila za čiščenje (samo ročno pranje): ta bakren kozarec je brez premaza zato s časom in uporabo razvije patino (zaščitno plast, ki je lahko svetlo zelene barve). Če želite povrniti prvotni lesk, ga očistite s polovico limone, pomočene v soli. Pustite stati in nato sperite s toplo vodo. Hitro in praktično čiščenje je tudi z paradižnikovo omako oz kečapom.