Kandiran ingver v koščkih bio
Kandiran ingver v koščkih – zdrav kljub sladkorju?
Kandiran ingver ima zelo edinstven okus. Kandiranje ali konfitiranje daje ingverju posebno mešanico pekočih in sladkih not.
Metoda, ki je bila poznana že v starih časih, zagotavlja predvsem daljšo svežino sadja. S tem postopkom izboljšamo tudi okus številnih izdelkov, med drugim tudi ingverja.
Druga odločilna prednost je možnost, da ga enostavno vzamete s seboj na izlete, pohode ali službo. Je zelo dober za želodec po obilnem obroku.
Že od antičnih časov se uporablja tudi za preprečevanje slabosti na potovanjih in pri morski bolezni.
Zaradi visoke vsebnosti eteričnih olj, vitamina B ter kalija, magnezija, mangana in bakra je ingver univerzalno zdravilo, ki deluje protivnetno in antibakterijsko, izboljšuje cirkulacijo in delovanje srca, spodbuja prebavni sistem, zmanjšuje simptome alergije in krepi imunski sistem telesa.
Odlična alternativa industrijskim slaščicam
S kandiranim ingverjem lahko vnesete vse pomembne sestavine, ki jih najdemo tudi v svežem ingverju.
Če pomislite, da se kandiranega ingverja običajno ne uživa v velikih količinah, vam nič ne preprečuje, da bi ga uživali zmerno. Če boste namesto prekomerno sladkane sladice pojedli nekaj koščkov ingverja, boste verjetno izbrali boljšo alternativo.
In če boste namesto že pripravljenih prigrizkov iz supermarketa grizljali kandiran ingver, vam tudi ni treba imeti slabe vesti, saj za razliko od teh kandiran ingver ne vsebuje nobenih drugih dodatkov, kot so ojačevalci okusa, barvila, konzervansi ali umetne arome, razen sladkorja.
Sestavine: ingver* 55%, surovi trsni sladkor*
*iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037
Izvor: Kmetijstvo izven EU
Uporabno najmanj do datuma na embalaži.
Hranite v hladnem in suhem prostoru, zaščiteno pred svetlobo.
Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija
Povprečna hranilna vrednost | na 100 g |
Energijska vrednost | 350 kcal / 1.470 kJ |
Maščobe | 0,2 g |
od tega nasičene maščobe | 0,1 g |
Ogljikovi hidrati | 85,8 g |
od tega sladkorji | 76,3 g |
Beljakovine | 0,7 g |
Sol |
0,2 g |