Mung dal razpolovljen in oluščen bio
Nekaj nasvetov za kuhanje stročnic:
- stročnice hranite v suhih, nepredušnih posodah pri sobni temperaturi;
- dhal ein lečo poskusite uporabiti v šestih mesecih – starejši ko postajajo, dlje se namakajo in kuhajo zaradi izgube vlage;
- pred kuhanjem večkrat sperite;
- nekateri stročnice potrebujejo namakanje, da se skrajša postopek kuhanja;
- ne dodajajte soli ali kislih sestavin, kot so paradižnik ali limonin sok, dokler stročnice ali dhal niso kuhani;
- Ajurveda priporoča uživanje stročnic, dhalov in leče, ki so lahko prebavljivi, ko do dobro kuhani
- dodajanje začimb, kot so kumina, črni poper in ingver, dhalom in fižolu pomagajo pri procesu prebave.
Sestavine: mungo fižol*
* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-003
Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1281kJ/304kcal; maščobe: 1,2g, od tega nasičene maščobne kisline: 0,3g, ogljikovi hidrati: 41,5g, od tega sladkor: 3,1g; vlaknine: 17,3; beljakovine: 23,1g; sol: 0,023g
Uporabno najmanj do datuma na embalaži. Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija