Naan – kruhek, mešanica z koriandrom in janežem
Hitra priprava (za 5 kruhkov):
Potrebujete 1,5 žličke olja, 150 ml tople vode in nekaj moke za razvaljanje.
Mešanici za peko postopoma dodajajte vodo in olje ter zgnetite testo. Gnetite še 2-3 minute na mizi, dokler ni gladko. Za večjo puhastost testo pustite počivati 10 minut. Delovno površino potresite z moko. Testo razdelite na 5 enakih delov, oblikujte kroglice in jih razvaljajte v pest velike hlebčke, približno 2 mm debele. Segrejte ponev. Kruhke- Naan posamično popecite na obeh straneh v namaščeni ponvi na močnem ognju brez olja.
Po želji premažite z gheejem ali maslom.
Sestavine Naan: pšenčna moka*, posneto mleko v prahu z joghurtom*, vinski kamen* (sredstvo za uravnavanje kislosti: mono kalijev tartrat, sredstvo za vzhajanje: natrijevhidrogen karbonat, koruzni škrob*), kamena sol, koriandrovi listi* 0,4%, janež* 0,2°, koriander* 0,2%, kumin*, komarček*, grško seno*, asafoetida*
* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037
Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1422kJ/340kcal; maščobe: 1,2g, od tega nasičene maščobne kisline: 0,2g, ogljikovi hidrati: 66g, od tega sladkor: 6,4g; beljakovine: 3,6g; vlaknine: 13g; sol: 0,5g
Uporabno najmanj do datuma na embalaži.
Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija