Zelenjavna juha iz korenčka in buče INDIAN VEGGIE CUP za tiste, ki iščete poln okus
Nimate časa za kuhanje?
Ste ostali brez toplega obroka?
Si želite nov okus?
Iščete hitro, vendar zdravo rešitev? Sestavine enostavno stresite v skodelico ali krožnik in jih prelijte z vrelo vodo, počakajte 3 minute in zaužijte. Ta juha se šteje pod topel obrok. Lahko jo zaužijete tudi kot predjed. Ima poln okus in bo zadovoljila vseh 5 okusov, ki so po Ajurvedi potrebni za polnovredni obrok oziroma občutek sitosti. Seveda juha ne more biti dovolj sitostna za glavni obrok, zato vam zraven priporočamo da zaužijete še kruh, solato, sladico. Iz naše ponudbe si pa lahko pomagate z nanon, indijskim nekvašenim kruhkom.
Za večjo sitost in hranljivost lahko dodate ghee – prečiščeno maslo ali žličko poljubnega olja. Poleti se tej juhi odlično prileže kokosovo olje/maščoba.
Juha ima kar močan okus, zato jo lahko uporabite kot jušno osnovo in da dodate žlico, dve oziroma po občutku juhi, ki ste jo skuhali z zelenjavo, lečo, testeninami. Stranke so nam že poročale, da so jušno osnovo vkuhale tudi v drugo hrano, npr. zelenjavo itd. Bodite ustvarjalni in si privoščite obilo domišljije pri uporabi te juhe. Življenje je preveč dragoceno, da bi vsak dan jedli enolične juhe, zato si popestrite jedilnik z novim okusom.
Tistim, ki imate zelo občutljiv želodec, preveč kisline oz. Pitta neravnovesja, svetujem da to juho naredite bolj redko oz. dodate Pitta churna mešanico začimb, ki blaži občutljiv želodec.
Tisti, ki imate želodec in presnovo preobčutljivo, začnite najprej z redkejšo juho. V kolikor vaš želodec ostaja razdraženemu, vam svetujemo posvet pri ajurvedskem zdravniku. Več informacij najdete na povezavi.
Eno pakiranje zadostuje za 12 porcij.
SESTAVINE:
Korenje* 21,2%, pražena ječmenova moka* 20,2% (tsampa**), kokosovo mleko v prahu*, buča* 15,1%, kamena sol, kumina*, ruj*, kurkuma*, asafetida*, ašvaganda* 1,5%, črna sol* (Kala Namak), Trikatu mešanica začimb* (ingver*, dolgi poper*, črni poper*), mešanica zelišč in začimb*
* iz kontrolirane ekološke pridelave
** tradicionalno tibetansko
NAVODILA ZA SHRANJEVANJE IN UPORABO:
Hraniti na hladnem in suhem mestu
PODATKI O HRANILNI VREDNOSTI:
Hranilna vrednost na 100 g
Energija 1415 kJ
343 kcal
Maščoba 10,0 g
OD TEGa:
Nasičene maščobne kisline 7,1 g
Ogljikovi hidrati 46,0 g
OD TEGa:
Sladkor 20,0 g
Beljakovine 7,8 g
Sol 7,3 g