Garam masala pasta bio
Garam masala pasta je mešanica začimb in številnih drugih sestavin, ki skupaj tvorijo gladko, pikantno pasto – uporabljajo se v ajurvedski, indijski in tajski kuhinji ter v najrazličnejših kuhinjah bližnjega in daljnega vzhoda. Paste so sestavljene iz kombinacije številnih sestavin in lahko vključujejo: čili, česen, koriander, kumino, nageljnove žbice in kurkumo.
Sestavine: voda, sončnično olje*, začimbe* (koriander*, kumina*, črni poper*, kurkuma*, kardamom*, cimet*, nageljnove žbice*, čebula*, ingver*, asafetida*, triplat*, čili*), paradižnikova mezga* , rdeča leča*, destiliran kis*, kamena sol, tamarind pasta*, polnovredni trsni sladkor*, ghee (zgoščeno maslo)*
* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037
Vsebuje mleko in oreščke.
Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 619kJ/148kcal; maščobe: 11,9g, od tega nasičene maščobne kisline: 1,8g, ogljikovi hidrati: 6,3g, od tega sladkor: 1g; beljakovine: 2,8g; sol: 4,5g
Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 2 tednih.
Uporabno najmanj do datuma na embalaži.
Proizvajalec: Cosmoveda, Nemčija
Pasto lahko uporabite kot marinado ali jo dodate mesu ali zelenjavi med kuhanjem. Karijeve paste se razlikujejo po moči in okusu – začnite z blago različico, če niste prepričani, kako pekoč želite svoj kari, nato pa preprosto dodajte sesekljan svež čili, da po potrebi začinite svoj recept.
Uporaba: Za pripravo najrazličnejših karijev in pikantnih jedi. Dodajte 1 čajno žličko paste, da jed poživite, ali zmešajte 1 čajno žličko z nekaj naravnega jogurta za okusno omako za pomakanje.