Hot Madras curry pasta bio
Hot Madras curry pasta je mešanica začimb in številnih drugih sestavin, ki skupaj tvorijo gladko, pikantno pasto – uporabljajo se v ajurvedski, indijski in tajski kuhinji ter v najrazličnejših kuhinjah bližnjega in daljnega vzhoda. Paste so sestavljene iz kombinacije številnih sestavin in lahko vključujejo: čili, česen, koriander, kumino, nageljnove žbice in kurkumo.
Sestavine: voda, sončnično olje*, začimbe* (koriander*, kumina*, kurkuma*, koromač*, ingver*, česen*, kardamom*, paprika*, cimet*, čili*, gorčična semena*, nageljnove žbice*, čebula*, triplat *), paradižnikova mezga*, rdeča leča*, destiliran kis*, kamena sol, tamarind pasta*, polnovredni trsni sladkor*, ghee (zgoščeno maslo)*,
* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037
Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 594kJ/142kcal; maščobe: 11g, od tega nasičene maščobne kisline: 1,1g, ogljikovi hidrati: 6,8g, od tega sladkor: 0,7g; beljakovine: 2,9g; sol: 4,3g
Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 2 tednih. Uporabno najmanj do datuma na embalaži.
Proizvajalec: Cosmoveda, Nemčija
Pasto lahko uporabite kot marinado ali jo dodate mesu ali zelenjavi med kuhanjem. Karijeve paste se razlikujejo po moči in okusu – začnite z blago različico, če niste prepričani, kako pekoč želite svoj kari, nato pa preprosto dodajte sesekljan svež čili, da po potrebi začinite svoj recept.
Uporaba: Za pripravo najrazličnejših karijev in pikantnih jedi. Dodajte 1 čajno žličko paste, da jed poživite, ali zmešajte 1 čajno žličko z nekaj naravnega jogurta za okusno omako za pomakanje.