fbpx

Hot Madras curry pasta bio 175g

3,99 z DDV

Južnoindijska curry pasta z ognjenimi začimbami in paradižnikom. Oplemeniti dal, zelenjavne in mesne jedi.

Priprava okusne karijeve jedi po izvirnem indijskem receptu:

zelenjavo na hitro prepražite s čebulo in svežim ingverjem na eni žlici gheeja. Ko se zelenjava zmehča, dodajte 1 ali 2 žlici Hot Madras kari paste. Za več okusa lahko zelenjavo, meso ali tofu čez noč marinirate v kari pasti. Za kremno teksturo lahko dodate kokosovo mleko ali kremni sir ter pustite vreti še nekaj minut. Postrežete z rižem. Odličen kari je pripravljen!

 

Na zalogi

Šifra: 11886 Kategorije: , ,

Hot Madras curry pasta bio

 

Hot Madras curry pasta je mešanica začimb in številnih drugih sestavin, ki skupaj tvorijo gladko, pikantno pasto – uporabljajo se v ajurvedski, indijski in tajski kuhinji ter v najrazličnejših kuhinjah bližnjega in daljnega vzhoda. Paste so sestavljene iz kombinacije številnih sestavin in lahko vključujejo: čili, česen, koriander, kumino, nageljnove žbice in kurkumo.

 

Sestavine: voda, sončnično olje*, začimbe* (koriander*, kumina*, kurkuma*, koromač*, ingver*, česen*, kardamom*, paprika*, cimet*, čili*, gorčična semena*, nageljnove žbice*, čebula*, triplat *), paradižnikova mezga*, rdeča leča*, destiliran kis*, kamena sol, tamarind pasta*, polnovredni trsni sladkor*, ghee (zgoščeno maslo)*,

* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037

 

Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 594kJ/142kcal; maščobe: 11g, od tega nasičene maščobne kisline: 1,1g, ogljikovi hidrati: 6,8g, od tega sladkor: 0,7g; beljakovine: 2,9g;  sol: 4,3g

Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 2 tednih. Uporabno najmanj do datuma na embalaži.

Proizvajalec: Cosmoveda, Nemčija

 

Pasto lahko uporabite kot marinado ali jo dodate mesu ali zelenjavi med kuhanjem. Karijeve paste se razlikujejo po moči in okusu – začnite z blago različico, če niste prepričani, kako pekoč želite svoj kari, nato pa preprosto dodajte sesekljan svež čili, da po potrebi začinite svoj recept.

Uporaba: Za pripravo najrazličnejših karijev in pikantnih jedi. Dodajte 1 čajno žličko paste, da jed poživite, ali zmešajte 1 čajno žličko z nekaj naravnega jogurta za okusno omako za pomakanje.