Mungo fižol bio
Nekaj nasvetov za kuhanje stročnic:
- stročnice hranite v suhih, nepredušnih posodah pri sobni temperaturi;
- dhale in lečo poskusite uporabiti v šestih mesecih – starejši ko postajajo, dlje se namakajo in kuhajo zaradi izgube vlage;
- pred kuhanjem večkrat sperite;
- nekateri stročnice potrebujejo namakanje, da se skrajša postopek kuhanja;
- ne dodajajte soli ali kislih sestavin, kot so paradižnik ali limonin sok, dokler stročnice ali dhal niso kuhani;
- Ajurveda priporoča uživanje stročnic, dhalov in leče, ki so dobro kuhani za lažjo prebavljivost;
- dodajanje začimb, kot so kumina, črni poper in ingver, dhalom in fižolu pomagajo pri procesu prebave.
Sestavine: zeleni mungo fižol*
* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-003
Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 1453kJ/347kcal; maščobe: 1,15g, od tega nasičene maščobne kisline: 0,35g, ogljikovi hidrati: 46,3g, od tega sladkor: 6,6g; vlaknine: 16,3; beljakovine: 23,8g; sol: 0,038g
Uporabno najmanj do datuma na embalaži. Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija