Tikka curry pasta bio
Tikka curry pasta je mešanica začimb in številnih drugih sestavin, ki skupaj tvorijo gladko, pikantno pasto – uporabljajo se v ajurvedski, indijski in tajski kuhinji ter v najrazličnejših kuhinjah bližnjega in daljnega vzhoda. Tikka curry pasta je bogato aromatična rdeča pasta s tamarindom in koriandrom.
Uporaba: Tikka se nanaša na metodo kuhanja, pri kateri se kosi mesa nabodejo na nabodala, premažejo s pasto Tikka in pečejo na žaru – kot kebab. Najpogosteje se na ta način pripravlja piščanec, tofu, seitan, panir ali bela riba.
Sestavine: voda, paradižnikova mezga*, sončnično olje*, začimbe (koriander*, kumin*, kurkuma*, črni poper*, sladka paprika*, kardamom*, cimet*, komarček*, ingver*, čebula*, klinčki*, čili*, gorčična semena*, asafoetida*, grško seno*), rdeča leča* (Masoor dal), vinski kis*, kokosova krema*, ajurvedska kamena sol*, tamarind pasta*, surovi trsni sladkor*, ghee* (maslo)
* iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-003
Opozorilo za alergike: vsebuje mleko in gorčična semena.
Hranilna vrednost na 100g izdelka: energijska vrednost: 591,5kJ/141,4kcal; maščobe: 11,1g, od tega nasičene maščobne kisline: 1,3g, ogljikovi hidrati: 6,6g, od tega sladkor: 0,9g; beljakovine: 2,7g; sol: 3,3g
Po odprtju hranite v hladilniku in porabite v 2 tednih. Uporabno najmanj do datuma na embalaži.
Proizvajalec: Cosmoveda, Nemčija
Pasto lahko uporabite kot marinado ali jo dodate mesu ali zelenjavi med kuhanjem. Karijeve paste se razlikujejo po moči in okusu – začnite z blago različico, če niste prepričani, kako pekoč želite svoj kari, nato pa preprosto dodajte sesekljan svež čili, da po potrebi začinite svoj recept.
Uporaba: Za pripravo najrazličnejših karijev in pikantnih jedi. Dodajte 1 čajno žličko paste jedi, da jo poživite, ali zmešajte 1 čajno žličko z nekaj naravnega jogurta za okusno omako za pomakanje.