fbpx

Mešanica začimb Active Kapha bio, 70g

7,80 z DDV

Začimbna mešanica Kapha nežno pogreje vaše obroke, kar pomaga izboljšati prebavo in osvobodi telo odvečne sluzi in teže.

Je okusno rastlinsko zdravilo za vaš krožnik!
Uporabite ga kot dodatek hrani ali kot prebavni tonik (1/2 žličke v topli vodi pred obroki).

Močna mešanica aromatičnih, pekočih začimb spodbuja tip Kapha in krepi prebavni ogenj Agni. Idealno tudi za začinjanje težkih jedi, da postanejo lažje prebavljive.

  • uravnoteža Kapha došo
  • iz najboljših ekoloških začimb
  • sveže zmleto in praženo

Kapha mešanica začimb bio

 

Kapha mešanica začimb je oblikovana za lajšanje prebavnih motenj, povezanih s kapha došo, vključno s slabim apetitom, počasno prebavo, počasnim metabolizmom, zmanjšanim peristaltičnim delovanjem in občutkom letargije po obrokih.

Grelne začimbe ingver, pippali, črni poper in cimet zmanjšajo hladno, počasno in težko energijo kaphe, pomagajo spodbuditi prebavni ogenj, podpirajo pravilno prebavo, povečajo energijo in očistijo telo neželenih toksinov.

Začimbno mešanico Kapha uživajte pred obrokom ali z njo začinite svoje najljubše jedi!

 

KLJUČNE SESTAVINE KAPHA MEŠANICE ZAČIMB:

 

Ingver

Prebudite agni (prebavni ogenj) in odpravite zastoje iz prebavnega trakta s to čaščeno rastlino. Ingver v prahu, ki velja za “univerzalno zdravilo” v ajurvedi in tradicionalni kitajski medicini, ima lahke, pekoče, suhe in ostre lastnosti, zaradi česar je popolno zeliščno zdravilo za težke, hladne, vlažne in goste lastnosti, ki lahko obtežijo prebavo tipa kapha.

Pippali

Pippali, ki močno stimulira in greje, je bližnji sorodnik črnega popra, odličen zeliščni zaveznik, ki ga lahko uporabite za podžiganje agnija in izgorevanje strupenih ostankov (ama), ki ostanejo zaradi počasne, počasne prebave. Pippali se v ajurvedski medicini klasično kombinira z ingverjem in črnim poprom za zdravljenje prebavnih bolezni tipa kapha.

Črni poper

Sanskrtsko ime za črni poper je marich, kar je izraz za sonce. To je popoln način za opis ogrevalnih, stimulativnih in aktivacijskih energijskih lastnosti črnega popra na fizično telo in um. V prebavnem sistemu se črni poper v ajurvedi uporablja za vžig in krepitev agnija, izločanje strupenih ostankov (ama) ter izboljšanje absorpcije in asimilacije hranilnih snovi iz hrane.

Cimet

V zeliščarstvu je cimet znan kot ogrevalni stimulans krvnega obtoka, kar pomeni, da izboljša gibanje in cirkulacijo v telesu, vključno v prebavnem traktu. Ko je agni nizek in se sluz + zastoji začnejo kopičiti v želodcu zaradi povečanja kapha doše, lahko cimet pomaga uravnavati zdrav pretok v prebavnem traktu, kar posledično optimizira zdravo in uravnoteženo prebavo.

 

Sestavine: grško seno*, cimet*, kumina* (pražena), sladki koren*, janež* (pražen), rdeča paprika*, dolgi poper*, kardamom*, koriander*, kurkuma*, čili*, črni poper*, ingver*

*iz kontrolirane ekološke pridelave. DE-ÖKO-037

Izvor: Kmetijstvo izven EU

Uporabno najmanj do datuma na embalaži.

Hranite v hladnem in suhem prostoru, zaščiteno pred svetlobo.

Proizvajalec: Amla Natur GmbH, Nemčija